Bekend van:

Botox

Spierontspanners (botox)

Botox® is een geregistreerde merknaam en staat voor botuline toxine, een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door een bacterie. Een Botox injectie is geen filler maar verzwakt de gezichtsspieren die zorgen voor je mimiek en rimpels. Doordat de spieren niet meer of minder goed samentrekken, trekt de huid glad bij fijne lijntjes en vervagen diepe rimpels. Een Botox behandeling is veilig. Het middel heeft alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en geen invloed op de rest van het lichaam. Een behandelde spier herstelt zich bovendien volledig na enkele maanden.

Botox wordt door middel van zeer dunne naaldjes in de huid geïnjecteerd. Een behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. Het effect van een Botox behandeling is optimaal na 2 weken. Gemiddeld is de werkingsduur 3-6 maanden.

Wanneer iemand zich stoort aan zijn of haar rimpels, kraaienpootjes of een frons in het voorhoofd, dan biedt een botox behandeling een oplossing. Botox is ook toepasbaar voor medische problemen.

De toepassingen van Botox:

Na de behandeling

Meestal zie je er direct na de behandeling niets van. Soms heb je een paar rode bultjes op de prikplekjes. Die verdwijnen na een minuut of 10 weer. Zelden ontstaat een blauw plekje, maar ook dit verdwijnt spontaan weer.

Het resultaat

Het effect van de behandeling treedt op na 4-7 dagen en houdt in het begin ongeveer 4-6 maanden aan. Wanneer je al iets vaker Botox hebt gebruikt en je spieren minder sterk worden kun je langer plezier hebben van je behandeling.

Botox ontspant de rimpelvormende spiertjes en geeft zo de huid de kans om terug te keren naar de natuurlijke vorm. Dit gebeurt geleidelijk doordat de huid zichzelf zal gaan herstellen. Op de dag van je Botox behandeling mag je nadat je bent behandelt niet sporten, niet naar de sauna en niet naar de zonnebank. De dag na de behandeling kun je alles weer gewoon

Nazorg na botox behandeling

Verricht de eerste zes uur geen lichamelijke inspanning.

Krab of wrijf niet op de plekken waar bultjes en vlekjes ontstaan.

Drink de eerste zes uur geen alcoholische dranken.

Blijf de eerste vier uur na de behandeling wakker.

De dag na de behandeling zijn er geen beperkingen meer.

Wat zijn injectables?

Onder de noemer injectables vallen fillers en spierontspanners (botox). De injectievloeistoffen worden door middel van een naald in de huid aangebracht. Met fillers kunnen rimpels en plooien worden opgevuld, hierdoor vervagen en/of verdwijnen rimpels. Door de injectables kunnen lijnen zachter worden en valt er minder schaduw in uw gezicht. Tevens kunnen injectables zorgen voor een frisse en jongere uitstraling waardoor u er minder vermoeid uitziet.

Maak een afspraak