Bekend van:

Filler

Fillers

Fillers brengen meer volume aan op de plaats waar deze wordt geïnjecteerd. Fillers kunnen na verloop van tijd door het lichaam worden afgebroken. Wij maken alleen gebruik van tijdelijke fillers. Fillers bevatten hyaluronzuur, deze stof is van nature ook aanwezig in de huid en in het lichaam. Een filler heeft de capaciteit om vocht aan zich te binden, hierdoor kan er nieuw volume worden gecreëerd. 

Het resultaat

Van een behandeling met fillers zie je direct resultaat, maar meestal is het resultaat na een paar dagen nog beter. Je huid is dan tot rust gekomen en de filler geïntegreerd in het weefsel.
Hoe snel hyaluronzuur wordt afgebroken is afhankelijk van het soort en de dikte ervan, de plek waar het zich bevindt (hoe meer beweging op de behandelde plaats, hoe sneller de afbraak) en de persoon die behandeld is. ken. Meestal houdt het effect van hyaluronzuur tussen de 6 en 18 maanden aan.

Wanneer je veel sport, vaak in de zon ligt of naar de sauna of zonnebank gaat heb je kans dat je fillers iets sneller worden afgebroken. Om te bespreken welke behandeling voor u geschikt is, kunt u altijd een gratis en vrijblijvend consult aanvragen om uw wensen en verwachtingen te bespreken.

Nazorg na filler behandeling

Vermijd gedurende minstens 2 dagen na de behandeling om op de behandelde plek te drukken of wrijven.

Blijf uit de zon mocht je een blauw plek hebben gekregen.

Minstens 3 uur niet sporten na de behandeling.

De eerste twee weken mag er geen gebruik gemaakt worden van de sauna of hamam.

Het effect van de behandeling is direct zichtbaar na het verdwijnen van de zwelling na de behandeling.

Na de behandeling​

Soms is je huid wat rood of gezwollen en heel soms ontstaat een blauw plekje tijdens de behandeling. Dit gaat allemaal vanzelf weer over en duurt meestal niet langer dan een paar dagen. Vanaf de eerste dag na een filler behandeling mag je make up dragen. Wel is het beter om twee weken sauna, zonnebank en schoonheidsbehandelingen (massage) te vermijden en je (maar dat is altijd ons advies, niet alleen na een behandeling) in te smeren met minimaal factor 30 zonbescherming. Sporten mag afhankelijk van het soort behandeling na 3-7 dagen weer.

Maak een afspraak