Bekend van:

PDO draden

Op de plaats die zal worden behandeld wordt vooraf een snel inwerkende verdovingsgel aangebracht. Met behulp van een dunne injectienaald wordt een PDO-draad onder de huid geplaatst. Zodra de PDO-draad is geplaatst, wordt de naald verwijderd en blijft de draad onder de huid achter. De draad is niet zichtbaar doordat hij in het onderhuidse bindweefsel wordt geplaatst.

Na de behandeling treedt er zwelling op en kan je last krijgen van blauwe plekken, maar dit is bij iedereen zeer verschillend en hangt ook af van de plaats waar de draadjes zijn geplaatst.

Wilt u meer informatie over draadlift, dan kunt u een vrijblijvend adviesgesprek inplannen.

PDO draden

Een draadlift wordt uitgevoerd met behulp van PDO (polydioxanon) draden. Dit zijn volledig oplosbare hechtdraden. Deze draden kan je gebruiken om een liftend effect te krijgen. Je hebt draden met haakjes (barbed wires) en zonder. Voor een liftend effect heb je draden nodig met haakjes. Deze draden kunnen in de huid worden aangebracht. De draad wordt tussen 3 en 12 maanden tijd (dit is afhankelijk van het soort draad) volledig door het lichaam afgebroken. Tijdens dat proces vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad en zo ontstaat een ‘inwendig harnas’ dat de huid verstevigt en voor een liftend effect zorgt. Het is een ideale techniek voor het liften van de hals, het decolleté, het gezicht, hamsterwangen, lijnen op de wangen en gezakte wenkbrauwen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van de draden volkomen veilig is.

Maak een afspraak